.
- Modelul Ultra poate fi realizat în funcţie de situaţie pe mai multe niveluri de putere: 200 W, 300 W, 400 W, 500 W. Nivelul de putere pe care îl poate dezvolta staţia este stabilit în urma analizei în prealabil a amplasamentului, a geografiei zonei sau chiar la indicaţiile preotului. Putem aminti sistemul pe care l-am montat la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Rm. Vâlcea, acolo unde preotul paroh Ioan Bănuţă a solicitat în mod expres să fie montate 4 goarne exterioare de mare putere.
- Sistemul de audiţie exterioară cu goarnă se montează de obicei la streşini, pe turle, în locurile cele mai înalte. O astfel de abordare poate fi văzută la Parohia Bălteni, jud. Olt, unde goarnele sunt amplasate pe cele 2 turle din faţa Bisericii.
- Foto staţie
- Există situaţii când mediul ambient suferă modificări şi sunt necesare mici adaptări pentru o calitate şi claritate mai bună a sonorizării. Acest model de staţie îi dă utilizatorului posibilitatea de a efectua astfel de reglaje de fineţe folosind butoanele aflate pe panoul frontal al staţiei.
- Staţie de amplificare Behringer cu 9 intrări de microfoane de mare putere 2 x 500 W. Staţia Behringer este perfectă pentru realizarea sonorizării mediilor exterioare în diverse situaţii (la hram, la Sfânta Înviere, cu ocazia Bobotezei, etc.) De recomandat ca la această staţie să fie folosite microfoane wireless pentru a nu afecta mobilitatea preotului.
- În lăcaşurile de cult fără acustică aceste modele sunt ideale deoarece au în componenţa lor difuzare cu până la 3 căi de sunet.
- Modelul Ultra, precum şi cel Starter şi Medium, sunt însoţite de indicatoare de nivel al vocii pe fiecare canal
- Incintele acustice sunt create ţinându-se cont de spaţiul de instalare, de puterea necesară unei audiţii corecte, de fondul picturii. De notat faptul că şi acestea pot fi concepute în diferite dimensiuni şi nuanţe pentru a se integra într-un mod cât mai armonios cu specificul bisericii respective.
- Un exemplu de incinte interioare 2 x 20 W / 16 Ω din lemn.
- Atunci când staţia merge doar pe microfoane, display-ul afişează numele parohiei, al hramului bisericii şi chiar al preotului slujitor. Este o dovadă în plus a profesionalismului şi a seriozităţii cu care tratăm fiecare lăcaş de cult în parte.
- Sistemele noastre dau posibilitatea utilizatorului de a opri în mod individual şi independent fiecare microfon atunci când este necesar. Aceasta este necesară, de exemplu, la microfonul de la policandru care poate capta şi murmurul enoriaşilor.
- Spre deosebire de soluţiile de sonorizare neprofesioniste, echipamentele pe care le instalăm sunt de o calitate superioară. În ceea ce priveşte incintele interioare, difuzoarele au 3 căi (înalte, medii, joase), reproducându-se întregul spectrul vocal. Vocea este redată în mod natural. Auditoriul are senzaţia omniprezenţei vocii celui care slujeşte.
- Lungimea cablurilor de legătură de la staţie la boxe nu influenţează audiţia. Nu există pierderi de putere întrucât sistemele sunt concepute particular pentru fiecare locaţie, ţinându-se cont de distanţa pe care se întinde fiecare canal.
- Reglajele sunt analogice pentru a facilita operarea sistemului de sonorizare. Din experienţă putem afirma că este ideal ca utilizatorului echipamentului să efectueze cât mai puţine operaţii pentru a obţine calitatea sonorizării dorite. Staţia a fost reglată în prealabil pentru a se adapta optim volumelor de aer specifice fiecărui lăcaş.
- Model staţie 2 x 100 W cu 4 intrări pentru microfoane, stereo, reglaj independent pentru fiecare canal. Această staţie a fost instalată la Catedrala din Focşani, fiind ulterior înlocuită cu modelul Ultra ca urmare a optării preotului paroh Florin Răuţă pentru opţiunea Upgrade.
- Incinte exterioare
- Incinte exterioare
- Incinte exterioare
- Fantele de dispersie a sunetului sunt concepute astfel încât sunetul să fie răspândit uniform. Din experienţa de 12 ani în domeniu pe care o avem, ştim că interiorul incintelor poate fi afectat de ploi, zăpezi, inclusiv de pătrunderea insectelor. Incintele sunt concepute în aşa fel astfel încât înclinaţia fantelor să protejeze la maxim difuzoarele aflate în interior, dar fără a afecta calitatea sonorizării.
- Vedere frontală a incintelor exterioare cu dimensiuni de 50 x 22 cm.
- Sitele sunt metalice şi pot fi vopsite pentru a rezista la uzură în timp, dar şi pentru a se integra mai bine în peisaj.
- Incintele acustice fiind de dimensiuni relativ reduse, acestea pot fi poziţionate chiar şi sub străni, astfel neafectând scenele biblice care sunt prezentate pe pereţi/tavan.
- Incintă acustică interioară profesională (Behringer) ideală pentru interiorul bisericilor mari şi foarte mari sau catedrale, mânăstiri.
- Coloane de sonorizare pentru exterior de 70 W/8 Ω fiecare. Sunt ideale pentru mediul urban, putând fi vopsite folosind tehnologia vopsirii în câmp electrostatic pentru o rezistenţă superioară în timp. Vopsirea conferă capacitatea de camuflare a aparaturii pentru a nu distrage atenţia de la atmosfera duhovnicească specifică bisericilor. De asemenea, fiind vopsite în diverse culori în funcţie de fondul exterior al lăcaşului, acestea se integrează perfect în structura arhitectonică a clădirilor, neafectând frumuseţea edificiului.
- Model difuzor tip goarnă (ideal pentru mediul rural) de foarte mare putere. Putere 60~80 W.
- Reuniunea preoţească la Sfânta Mănăstire Brâncoveni, jud. Olt, unde le-am prezentat fraţilor întru slujire ultimele descoperiri din domeniul sonorizării lăcaşurilor de cult, inovaţiile din domeniul alarmelor şi al sistemelor antiefracţie.